mérnök

A mérnök épp sétálgatott, mikor egy béka megszólította, és ezt mondta: Ha megcsókolsz, egy gyönyörű hercegnő leszek. Felkapta a békát, és eltette a zsebébe.
A béka újra megszólalt, és azt mondta: Ha megcsókolsz, és visszaváltoztatsz gyönyörű hercegnővé, a barátnőd leszek. A mérnök kivette a békát a zsebéből, rámosolygott, és visszatette a zsebébe.
A béka újra megszólalt, és azt mondta: Ha megcsókolsz, és visszaváltoztatsz gyönyörű hercegnővé, feleségül megyek hozzád. A mérnök újra kivette a békát a zsebéből, rámosolygott, és visszatette a zsebébe.
Végül, a béka azt mondta? Mi a baj? Én egy gyönyörű hercegnő vagyok. Miért nem csókolsz meg? A mérnök azt mondta: Nézd, én egy elfoglalt mérnökember vagyok. Nincs időm barátnőre vagy feleségre, de egy beszélő béka, na az tuti!

10
Átlag: 10 (1 szavazat)

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mintha egy disznóval henteregnél a sárban.
Két óra elteltével rájössz, hogy ő ezt élvezi.

9.5
Átlag: 9.5 (2 szavazat)

Egy szoftver mérnök, egy hardver mérnök és egy osztályvezető együtt utaznak autóval egy értekezletre. Meredek hegyi úton hajtanak lefelé, amikor hirtelen elromlik a kocsiban a fék. Az út kanyarog, sebesen száguldanak lefelé, ide-oda csapódva a szalagkorlátok között, míg egy kanyarban kisodródva, csodával határos módon, egy bozótosban megáll a kocsi. Szerencsére egyikőjük sem sérül meg. Nagy nehezen kikászálódnak az autóból és elemezni kezdik a helyzetet. Azt mondja a csoportvezető:
- Tudom, mit kell tennünk. Összehívunk egy értekezletet, beadjuk a javaslatokat, kitűzzük a célt, hozunk egy döntést, kinevezzük a felelősöket, meghatározzuk pontosan a tennivalókat, és már úton is vagyunk a megoldás felé.
- Nem, nem. - feleli a hardver mérnök. - Ez túl hosszú lenne, és egyébként sem szokott működni. Nálam van a svájci katonai bicskám, azt előveszem, megszerelem vele a fékszerkezetet, és már mehetünk is tovább.
- Nos, - teszi hozzá a szoftver mérnök. - mielőtt bármit csinálnánk, én azt javaslom, toljuk vissza a kocsit az út elejére, és próbáljuk ki, hogy még egyszer megtörténik-e ugyanaz.

6
Átlag: 6 (1 szavazat)